donderdag 31 januari 2013

Affo Rondo Strata

Na een weekend weer intensief met de hand te hebben gequilt in de ring. Kan ik meedelen dat ik een weer een affo kan melden. Gistermiddag heb ik de afwerkbies eromheen gezet en 's avonds met de hand vast gezet. De foto van de hele quilt zet ik snel op dit blog. 
De quilt is vandaag meegereisd naar de Quilterie om opgehangen te worden. 
Oooo...... en weet je wat daar ook op dit ogenblik hangt ? 
Een prachtige Dear Jane,  gemaakt door Els. Hij zit zo netjes in elkaar en is zo keurig gequilt. 
Waar haal ik ooit de tijd vandaan om er ook eens een te maken ? Wie weet waar ik tijd kan kopen ? Tja en al was het te koop,  iedereen koopt die winkel dan toch leeg ! En dan ben ik te laat om mijn slag te slaan, haha.

 

dinsdag 22 januari 2013

Gezellig.

Afgelopen zaterdag heb ik dit leuke kapstokje gekocht.
Er was nog een lege plaats aan de muur boven de eettafel die smeekte om opgeleukt te worden.
Het winterquiltje heb ik afgelopen december gemaakt en lag eigenlijk gewoon op de tafel als kleedje, maar nu heb ik dus een betere bestemming gevonden.
Ik ben dol op sneeuwmannetjes ( en vrouwtjes :-) en dit quiltje moest gewoon gemaakt worden.
 De schaatsen zijn een patroon van Tilda met de originele stoffen.



zondag 6 januari 2013

Nieuw jaar, nieuwe creativiteit

Even een poosje ertussen uit geweest, maar nu weer blogtijd gevonden. Allereerst de allerbeste wensen voor iedereen die dit leest. De verbouwing van de woonkamer zit er inmiddels op, nieuwe vloer en plafond en een nieuwe wand. De meubels staan weer op zijn ( nieuwe)  plaats. Af en toe wordt er nog wel eens wat met de meubels verschoven. Maar ook zijn er ondertussen twee quilt opgespannen. Samen met mijn moeder even op een ochtendje gedaan. Allereerst de Railroad en zo ook de Venitiaanse roos, die ik Rondo Strata noem.  De quilt is geïnspireerd op een vloer van een kerk uit Venetië. Er zitten een heleboel stroken (strata) in , om uiteindelijk een ronde vorm te krijgen. Deze quilt ben ik eerst aan het doorquilten omdat het patroon hiervan straks te koop is bij De Quilterie. Als ie af kan de foto voor de voorzijde komen. Daarna is de Railroad aan de beurt.